середа, 27 травня 2020 12:43

Українці почали страхуватися від Covid-19

Українці почали страхуватися від Covid-19
Українці почали страхувати своє здоров'я. Вартість страховки залежить від віку страхувальника та кінцевої суми страховки. Фото: pixabay.com

Українці почали масово страхувати своє здоров'я у банках. Щомісячний платіж залежить від кінцевої суми виплати - вона може бути від 50 до 100 тис. грн - та від віку особи, яка страхується.

"Застрахував всю родину. Найдорожче страховка обійшлася моїй матері, якій 65 років. Її щомісячний платіж - 200 гривень. Найдешевше – 13-річній доньці, 50 гривень. Нам із дружиною до 41 року, тому ми заплатимо по 75. Якщо раптом захворіємо, банк виплатить страховку в розмірі 50 тисяч гривень. Цього року вперше застрахувався через епідемію коронавірусу. Чув, що в Одесі чоловік на лікування потратив 17 тисяч гривень. Порадились із родиною і вирішили, що платити невелику суму щомісяця краще, ніж одноразово витягти з кишені багато грошей. Так само і мої колеги почали страхувати свої родини", - каже вінничанин Олег Рибачук, який працює юристом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвигідніші ставки за кредитами 2020 року

Попит на послугу страхування в банках зріс. Переважно люди укладають договори на 50 тис. грн. У перелік входять основні хвороби та ускладнення лікування від Covid-19. Страхування пропонують кілька фінустанов. Найбільша страхова сума - 200 тис. грн.

"Страхують людей три компанії, оплата проводиться через банк. У разі настання страхового випадку потрібно зателефонувати на гарячу лінію і повідомити оператора. За кілька днів людина отримає виплату на власний рахунок. Кількість охочих застрахувати своє здоров'я справді зросла. Дуже багато звертається людей від 35 до 50 років", - каже спеціаліст одного з банків Аліна Синюк.

Станом на ранок 26 травня, в Україні 21 905 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Протягом доби кількість тих, хто одужав, перевищила число тих, хто заразився: 420 проти 321.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали страхуватися від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути