пʼятниця, 27 липня 2018 15:52

Українці підтримують газові переговори з Росією

Українці підтримують газові переговори з Росією
40% українців виступають за початок прямих переговорів з Росією щодо нових цін на газ. Фото: ЕП

Україна повинна продовжувати купувати газ за реверсною схемою у європейських партнерів.

Так вважає 40% респондентів опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Ще 40% виступають за початок прямих переговорів з Росією щодо нових цін на газ. Інші 20% не визначились з відповіддю на це запитання. За переговори з Росією щодо газового питання більше виступають жителі Сходу і Півдня.

Крім того, 45% опитаних вважають, що за останні 4 роки Україна стала більш енергетично незалежною від Росії, 18% - мають протилежне бачення, ще чверть вважає, що нічого не змінилося, 13% не змогли відповісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали міста, які під загрозою залишитися без опалення

На думку третини опитаних, вугілля потрібно купувати за кордоном. 46% вважають, що Україна повинна домовлятися з так званими ДНР-ЛНР про постачання вугілля в Україну, ще 21% - не визначились.

Згідно з результатами дослідження, 70% опитаних українців задоволені послугами електропостачання, які їм надаються, 28% - швидше незадоволені.

У той же час, тільки третина опитаних вважає, що тарифи на послуги електропостачання відповідають їх якості, понад 60% мають протилежну думку.

Відповідність між ціною і якістю послуг більше бачать ті, хто в цілому задоволений послугами електропостачання.

За наявності "інтелектуальної системи обліку" в домашніх господарствах, 41% зменшили б обсяги використання ресурсів, 46% - витрачали б так само, як і зараз, ще 8% - збільшили б обсяги використання ресурсів, ще 5% - не змогли відповісти. Більшою мірою до заощаджень готові жителі Заходу і Центру, люди середнього і старшого віку.

Довідка: опитана аудиторія - населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Вибіркова сукупність -1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,8%. Терміни проведення - 6-14 липня 2018 року.

З урахуванням купівельної спроможності населення, природний газ в Україні - найдорожчий в Європі. Кількість газу, яку можна було придбати в Україні за мінімальну зарплату, не дотягує навіть до нижньої планки середнього діапазону споживання газу населенням у ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Українці підтримують газові переговори з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути