четвер, 31 березня 2011 09:27

Українці оплачуватимуть бізнес нафтових олігархів - трейдери

Українці оплачуватимуть бізнес нафтових олігархів - трейдери

Виконання меморандуму про партнерство між урядом та вітчизняними виробниками нафтопродуктів можливе лише за умови введення мит на імпорт нафтопродуктів або скасування ПДВ на імпорт нафти.

Про це заявила асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" з посиланням на її президента Леоніда Косянчука.

"Українські НПЗ сьогодні збиткові, як і багато заводів Європи і СНД. Але навіть у цій ситуації ніде держава або споживач не спонсорують нафтові компанії, які сьогодні отримують надприбутки на рекордних цінах на нафту", -зазначив  Косянчук.

Він нагадав, що введення мита на імпорт нафтопродуктів призведе до зростання цін на пальне яке становитиме близько 1,3 гривень на літрі бензину і 0,8 гривні на літрі дизельного пального. Крім того, ринок відчує дефіцит високоякісного пального.

Що ж стосується ідеї Міненерговугілля щодо скасування ПДВ на імпорт нафти, то в цьому разі втрати державного бюджету з урахуванням задекларованого в меморандумі обсягу поставки імпортної нафти і розрахункової вартості 100 доларів за барель тільки в 2011 році  можуть становити більше 15 мільярдів гривень.

"Великі бізнесмени, що володіють видобутком нафти і НПЗ, при повній підтримці з боку чиновників Міненерговугілля, в черговий раз хочуть перекласти свої проблеми і витрати на простих людей і державу. Кошти, які повинні йти на пенсії наших батьків, зарплати вчителів наших дітей та ремонт доріг, по яких ми їздимо, підуть на дотацію бізнесу нафтових олігархів", - зазначив Косянчук.

Нагадаємо, уряд i власники українських НПЗ у середу пiдписали меморандум про взаємне партнерство, що передбачає збiльшення переробки нафти НПЗ i надання державою необхiдних для цього умов.

Зараз ви читаєте новину «Українці оплачуватимуть бізнес нафтових олігархів - трейдери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути