Ексклюзиви
середа, 30 березня 2011 11:03

Азаров знайшов "крайніх" у подорожанні бензину

Азаров знайшов "крайніх" у подорожанні бензину

Прем'єр-міністр Микола Азаров під час розширеного засідання уряду заявив, що власники паливних компаній вийшли за межі цін на продаж бензину, встановлені урядом.

"Незважаючи на заходи для стабілізації цін на вітчизняному ринку нафтопродуктів, окремі трейдери не хочуть іти нам назустріч. Учасники ринку вийшли за межі коридору, які рекомендувала аналітична група Міненерговугілля. Мотивують це тим, що пальне імпортоване, а коридор був розрахований для вітчизняного бензину. Говорять, що не можуть купити вітчизняний бензин - немає змоги придбати його на українських заводах. Це відверта брехня", - наголосив Азаров.

Глава уряду заявив, що минулого тижня державна компанія "Укргазвидобування" провела аукціон з продажу світлих нафтопродуктів.

"Це зробили за середньою ціною значно нижчою, ніж встановлений коридор. Жодна компанія, яка продає імпортований бензин не взяла участь у цьому аукціоні. Зрозуміло чому - значно вигідніше завозити імпортований бензин та отримувати надприбутки за рахунок необґрунтованого підвищення цін, що недавно і довів Антимонопольний комітет, ніж підтримати вітчизняного виробника", - зазначив прем'єр.

Азаров сказав, що зберігається тенденція збільшення ввезення імпортованих нафтопродуктів. У той же час у лютому на 20% зросла переробка вітчизняного бензину.

Зараз ви читаєте новину «Азаров знайшов "крайніх" у подорожанні бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути