четвер, 04 червня 2020 14:45

Українці масово скуповують вживані авто

Українці масово скуповують вживані авто
Усього за п'ять місяців з початку року українці придбали 110,2 тис. одиниць легкових авто, що були в експлуатації. Фото: Reuters

В Україні різко зріс попит на вживані машини. Як підрахували експерти асоціації "Укравтопром", у травні-2020 в країні зареєстрували 30,6 тис. старих легкових автомобілів.

"Порівняно з травнем 2019 року реєстрації імпортованого легкового секонд-хенду зросли на 28% і перевищили реєстрації нових машин в 5,2 раза", – зазначили експерти.

Найчастіше в Україні реєстрували старі авто з бензиновими двигунами, їх частка в загальному обсязі продажів склала 64%. Частка старих авто з дизельними двигунами склала 21%, авто з газово-балонним обладнанням – 10%, електромобілів і гібридів – 5%, пише видання "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд готує неприємний сюрприз затятим порушникам ПДР

"Усього за п'ять місяців з початку року українську прописку отримали 110,2 тис. одиниць легкових авто, що були в експлуатації, проти 29,8 тис. одиниць нових", – підрахували в Укравтопромі.

Найпопулярнішою маркою у травні став Volkswagen Passat. За місяць 1457 старих авто цієї марки було зареєстровано в Україні. На другому місці за популярністю у травні виявилася марка Nissan Rogue (1225), на третьому – Ford Focus (1202), на четвертому – Volkswagen Jetta (1132), на п'ятому – Renault Megane (1062).

Раніше також повідомлялося, що Україна під час карантину помітно скоротила виробництво авто. У квітні в країні було зібрано всього 59 автомобілів. Таким чином, порівняно з квітневим результатом минулого року український автопром знизив обороти ще на 58%.

В топ-5 категорій онлайн-покупок увійшли техніка і електроніка, товари для дому та саду, одяг і взуття, спортивні товари, а також дитячі товари

Зараз ви читаєте новину «Українці масово скуповують вживані авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути