понеділок, 29 грудня 2014 12:00

Україна знову забезпечує Крим електроенергією: віялових відключень немає

Україна знову забезпечує Крим електроенергією: віялових відключень немає
Фото: uanews.kharkiv.ua

Україна більше не застосовує графіки відключень електроенергії в Криму. Обсяг електроенергії, що подається на аннексований Росією півострів, зріс до 650 мВт, передає Інтерфакс.

Як повідомив "міністр палива та енергетики Криму" Сергій Єгоров, півострів також забезпечується електроенергією власної генерації.

"Перетікання з України становить 650 мвт, власна генерація працює на повну потужність. Віялових і аварійних відключень немає", - запевнив він.

Чиновник також упевнений, що Новий рік Крим зустріне зі світлом.

"У мене побоювань (про можливість відключення електроенергію в новорічну ніч - ред.) поки що немає. Якщо перетоки (з материкової України - ред.) збережуться на нинішньому рівні, віялові відключення застосовуватися не будуть", - сказав Єгоров.

Постачання електроенергії в Крим були відновлені з 17 години вечора п'ятниці, 26 грудня. Раніше 24 грудня в середу, весь півострів був повністю відключений від електропостачання.

28 грудня міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Росія готова постачати в Україну електроенергію за пільговою ціною, тобто за внутрішніми російськими цінами, а також без передоплати.

За його словами, ціна електроенергії на енергоринку Росії становить приблизно 688 гривень за 1 МВт. Це значно нижче оптової ринкової ціни на українському енергоринку, яка в грудні 2014 року становить 941 гривню за 1 МВт, зазначив Демчишин.

Зараз ви читаєте новину «Україна знову забезпечує Крим електроенергією: віялових відключень немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути