Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2022 19:19

Україна зможе вийти на ринки зовнішніх запозичень під низький відсоток - США

Україна зможе вийти на ринки зовнішніх запозичень під низький відсоток - США
На фото: Джейкоб Салліван

14 лютого радник президента США із національної безпеки Джейкоб Салліван на брифінгу розповів, що його країна запропонує Україні 1 млрд доларів кредитних гарантій для того, щоб заспокоїти ринок в контексті очікування війни.

За інформацією Fox News, мова йде про 1 млрд доларів кредитних гарантій, завдяки яким Україна зможе вийти на ринки зовнішніх запозичень під низький відсоток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде курс гривні – прогнози банкірів

Як пише Ліга.нет У 2014-2016 роках за часів президентства Барака Обами Україна тричі продавала євробонди під американські гарантії менше ніж під 1,9% річних. Усі три випуски "американських" облігацій на суму 1 млрд доларів кожен вже погашено.

Адміністрація Дональда Трампа відмовилась від практики надання Україні кредитних гарантій, але після обрання Джо Байдена Україна попросила відновити цей механізм.

14 лютого світові ринки продемонстрували падіння. В CNN це пояснюють занепокоєнням інвесторів потенційним вторгненням Росії в Україну. Європейські фондові ринки відкрилися різким зниженням у понеділок, німецький DAX і французький CAC 40 втратили 3%. Британський FTSE-100 знизився на 2%. Азіатські ринки завершили сесію у понеділок у червоному кольорі.

Курс гривні також ослаб і підтримується інтервенціями НБУ

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе вийти на ринки зовнішніх запозичень під низький відсоток - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути