середа, 10 липня 2013 10:42

Україна зібрала 12 мільйонів тонн зерна нового врожаю

Україна зібрала 12 мільйонів тонн зерна нового врожаю
До кінця цього тижня жнива в Україні перейдуть через екватор. Фото: wikipedia.org

Жнива в Україні досягли свого піку.

Про це повідомив начальник відділу загального землеробства, хімізації та меліораціїї земель департаменту землеробства Міністерства аграрної політики Анатолій Рудюк у ефірі Українського радіо.

"Буквального до кінця цього тижня жнива в Україні перейдуть через екватор - 50% всіх площ будуть зібрані, що дає право говорити: жнива в Україні досягли пікової форми. До жнив приступили господарства всіх регіонів України. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі майже 4,5 мільйона гектарів, або 41% до прогнозованих площ, передбачених до збирання. Урожайність становить 26,8 центнера, що на 7 центнерів більше, ніж минулого року. Як відомо, минулого року урожайність становила 19,6 центнера з гектара", - сказав Рудюк.

За його словами, зібрано майже 12 мільйонів тонн зерна нового врожаю.

"У тому числі озимий ячмінь намолочений на площі 930 тисяч гектарів при врожайності 26,6 центнера з гектара (минулого року цей показник досяг 20 центнерів з гектара) і намолочено 2,5 мільйона тонн. Озима пшениця зібрана на площі майже 3 мільйони гектарів при середній врожайності майже 29 центнерів і намолочено 8,5 мільйона тонн зерна. Також трудівники полів приступили до збирання ярого ячменю, який обмолочено на площі 384 тисячі гектарів, намолочено 578 тонн при середній врожайності 15 центнерів з гектара проти 13 центнерів минулого року. Окремі регіони приступили до обмолоту жита - його обмолочено на площі 14 тисяч гектарів, намолочено 33 тисячі тонн за середньої врожайності 25 центнерів з гектара, що на 7 центнерів більше проти минулого року. Окремі райони приступили до збирання гороху. Сільськогосподарські підприємства всіх регіонів приступили до збирання озимого ріпаку, він зібраний на площі майже 500 тисяч гектарів і намалочено майже 910 тисяч тонн за середньої врожайності 19,6 центнера з гектара", - уточнив Рудюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна зібрала 12 мільйонів тонн зерна нового врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути