середа, 29 лютого 2012 21:57

Україна заборонила ввезення свинини з Білорусі через африканську чуму

Україна заборонила ввезення свинини з Білорусі через африканську чуму

Україна тимчасово заборонила ввезення на територію країни свинини з Білорусі у зв'язку із загрозою занесення африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

У повідомленні наголошується, що 16 лютого в с. Незнанова Новогрудського району Гродненської області Білорусі було вилучено і знищено (спалено) все поголів'я свиней з приватних господарств громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна тимчасово відмовилася від молочних продуктів з Білорусі

У той же час, відповідно до заяв Міністерства сільського господарства Білорусі та департаменту ветеринарного і продовольчого контролю республіки, зазначені дії були здійснені в рамках навчання з боротьби з африканською чумою свиней.

"На сьогоднішній день АЧС є загрозою не тільки для біологічної, а й продовольчої безпеки України. У разі занесення збудника АЧС на територію нашої країни, може бути заборонений експорт зерна, знищено значну поголів'я свиней, будуть реалізовані інші обмежувальні заходи, які будуть мати надзвичайно негативні економічні наслідки. Ситуація, яка склалася в РФ, а на сьогодні невизначеність щодо цього захворювання в Республіці Білорусь, створює загрозу біобезпеці України", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна також призупинила ввезення молочної продукції з Республіки Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Україна заборонила ввезення свинини з Білорусі через африканську чуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути