вівторок, 10 травня 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів - Шмигаль

Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів - Шмигаль
Україна сформувала стратегічні запаси харчів, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: facebook.com/dshmyhal

Україна сформувала стратегічні запаси харчів, яких вистачить на роки. Однак без українських продуктів на певні частини світу може чекати голод.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Зараз Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів, яких нам вистачить на роки. Але дедалі більше світових лідерів усвідомлює, що без українських продуктів на певні частини світу може чекати справжній голод. Тому потрібно діяти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін планує заморозити тарифи на комунальні послуги

Зазначив, що завдяки злагодженій роботі аграріїв і держави вдається "доволі успішно проходити найважчу в історії України посівну кампанію". Станом на 9 травня уже засіяно 8,6 млн га різними сільгоспкультурами - лише на 24% менше від торішніх показників. Аграрії отримали понад 20 млрд грн пільгових кредитів за різними державними програмами.

"Ми допомогли з насінням, пальним, добривами. Все це для того, щоб галузь не зупинялася та працювала на відновлення української економіки", - додав Шмигаль.

За словами глави уряду, треба розуміти, що в нинішніх умовах посіяти врожай - це половина роботи. Адже його ще треба зібрати та експортувати.

"Робота із розширення експорту триває постійно й щодня", - сказав він.

Російські загарбники пограбували і знищили всі фермерські господарства у Дергачівській громаді на Харківщині. Місто Дергачі, селища і села громади досі активно обстрілюють окупанти. Там неможливо відновити газопостачання, бо пошкоджена ділянка газогону розташована на території, де зараз тривають бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути