Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 15:56

Україна запровадила спецмита на імпорт російського газу та дизелю

Україна запровадила спецмита на імпорт російського газу та дизелю
Андрій Герус, представник президента в Кабміні. Фото із відкритих джерел.

Україна запровадила спецмита на імпорт російського дизельного палива і скрапленого газу.

"Учора Кабінет міністрів ухвалив Постанову, якою затвердив спеціальне мито на імпорт із Російської Федерації дизельного палива (трубопровідним транспортом) і скрапленого газу. Таке спільне рішення президента й уряду прийнято у відповідь на розширення російських економічних санкцій. Нагадаю, у квітні-травні РФ обмежила поставки в Україну нафти, моторного масла, бітуму, етанолу, вугілля тощо", - повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на електроенергію для промисловості можна знизити - Федерація роботодавців ПЕК

Згідно з рішенням, спеціальне мито на дизельне паливо, що поставляється трубопровідним транспортом становитиме 3,75% з 1 серпня 2019-го, та 4,0% з 1 жовтня 2019-го. На поставки скрапленого газу мито складатиме 1,75% з 1 серпня та 3,0% з 1 жовтня 2019-го.

"Український бюджет додатково отримає біля 2 млрд грн у рік. На мою думку, ці кошти потрібно спрямувати на розширення програми субсидій для малозабезпечених верств населення" - додав Герус.

Енергосистема країни стабільно функціонує в новій моделі ринку, ціни на електроенергію не перевищують встановлених обмежень. Про це повідомили учасники ринку та представник Міненерговугілля під час круглого столу "Запуск оптового ринку електричної енергії: перші результати та виклики", проведеного 16 липня у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Україна запровадила спецмита на імпорт російського газу та дизелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути