Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 20:17

Україна використала два мільярди кубометрів газу

Україна використала два мільярди кубометрів газу
Цього року Україна підійшла до опалювального сезону з рекордними запасами газу, але третина з них належать іноземцям. Фото: Facebook

З початку опалювального сезону 2020-2021 років Україна використала понад 2 млрд куб. м газу з рекордних запасів у 28,44 млрд куб. м.

Станом на кінець листопада запаси становили 26,3 млрд куб. м, що на 27% більше, ніж рік тому. Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

Зазначається, що іноземні трейдери зберігають у режимі Митний склад 9 млрд куб. м газу, що в 3,7 разу більше, ніж роком раніше. При цьому, компанії-резиденти зберігають у режимі Митний склад 1 млрд куб. м, що в 4,3 разу менше, ніж у 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінилися платіжки за воду та опалення: як тепер сплачуватимемо

"Послуги відбору замовляють вітчизняні компанії. Іноземці переважно продовжують зберігати накопичений газ в очікуванні сприятливої ​​кон'юнктури ринку. Хоча деякі з них почали реалізацію газу всередині України. Однак, якщо ситуація кардинально не зміниться, ми вийдемо з опалювального сезону 2020/2021 з досить високими запасами газу в ПСГ, зокрема, європейських замовників", - розповів голова Укртрансгазу Сергій Перелома.

Україна почала відбір газу зі сховищ 20 жовтня.

Тарифи переважної більшості облгазів на постачання газу значно зростуть. У середньому підвищення відбудеться на рівні 80%. Передбачається, що у 20 компаніях тарифи зростуть на 12-183%.

Зараз ви читаєте новину «Україна використала два мільярди кубометрів газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути