Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 09:31

Україна вдвічі зменшила закупівлю газу в "Газпрому"

Україна вдвічі зменшила закупівлю газу в "Газпрому"
Юрій Бойко заявив, що Україна заощадила майже $1,8 млрд за рахунок зменшення споживання газу. Фото: eizvestia.com

Україна в січні-серпні 2012 року закупила у "Газпрому" 16 млрд куб. м газу, що майже в два рази менше, ніж у 2011 році, і заощадила майже $1,8 млрд за рахунок зменшення його споживання.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості країни Юрій Бойко на засіданні комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості країни.

"За рахунок реалізації заходів щодо зменшення споживання природного газу вдалося суттєво зменшити закупівлю дорогого імпортованого природного газу. Так, за 8 місяців обсяги закупівлі становили 16 мільярдів кубометрів, що майже в два рази менше в порівнянні з торішнім показником. Це дало можливість залишити в економіці України майже 1,8 мільярда доларів", - сказав міністр.

Він зазначив, що подальше формування та удосконалення ринків енергоресурсів (передусім ринку природного газу та ринку вугілля), а також забезпечення їх ефективної взаємодії - ключові завдання міністерства і на наступний рік.

Пріоритетами стратегічного розвитку ПЕК у 2013 році є в першу чергу забезпечення зростаючих потреб національної економіки, бюджетної сфери і населення в енергоресурсах, підвищення енергоефективності економіки, залучення інвестицій та поліпшення фінансово-економічного стану підприємств ПЕК, вказав Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Україна вдвічі зменшила закупівлю газу в "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути