Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2017 13:54

Україна стає частиною Європейської енергетичної стратегії - Кваснєвський
8

 

Данило Тюрк, Олександр Кваснєвський, Гі Верховстад відзначили роль України на Другому Форумі з енергетичної безпеки в Монако.

Україна стає частиною Європейської енергетичної стратегії, про це на II Міжнародному форумі "Енергетична безпека майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації" (ENERGY SECURITY FOR THE FUTURE: new vision, strategy, innovation) заявив президент Польщі (1995-2005), незалежний директор Burisma Group Олександр Кваснєвський.

За словами пана Кваснєвського, Україна, уряд і приватні енергетичні компанії, своїм досвідом і діями вже підтвердили, що без України Європейська енергетична безпека неможлива. І тільки спільними діями ми можемо наповнити новим змістом нову Енергетичну стратегію Європи.

 

Нагадаємо, що 2 червня в Монте-Карло (Князівство Монако) відбувся II Міжнародний форум "Енергетична безпека майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації", організаторами якого виступили Burisma Group і Adam Smith Conferences за підтримки ФондаКнязя Монако Альбера II (Prince Albert II of Monaco Foundation) і Фонду Олександра Кваснєвського Amicus Europae. Захід став наймасштабнішим проектом в Європі з питань енергетичної безпеки та пошуку нових екологічних стандартів життєдіяльності та використання відновлюваних джерел енергії в економічному житті Європи. Цьогорічний Форум відвідали понад 200гостей, серед яких були європейські політики, лідери громадської думки, представники громадянського суспільства, експерти в галузі безпеки, журналісти і міжнародні енергетичні компанії Європейського Союзу, що пропонують революційні технології та змінюють енергетику на глобальному рівні. Темою II Міжнародного форуму стало обговорення стратегії енергетичної безпеки Європи та ролі України як частини єдиного європейського ринку.

"Ми зібралися, щоб обговорити таку чутливу тему, як енергетична безпека і як вона повинна функціонувати не дивлячись на глобальні виклики. Зараз енергетичний ринок на роздоріжжі, на протязі десятиліть проводилася модель ринку, яка зараз потребує змін", - сказав принц Монако Альберт II, відкриваючи захід.

 

За словами екс - президента Словенії Данила Тюрка, можливості суміщення і пошуку балансу між короткостроковій волатильністю і довгостроковими стратегіями диверсифікації джерел енергії - ключові для обговорення на глобальних енергетичних форумах. І приватні компанії, як наприклад організатор форуму Burisma Group, дає правильні сигнали світовій спільноті щодо пошуку інструментів енергетичної безпеки майбутнього.

 

"Для Burisma Group даний захід - це питання стратегії компанії і її інтеграції в глобальний енергетичного співтовариства. Ми пишаємося тим, що ми міжнародна енергетична група з українським корінням, а ENERGY SECURITY FOR THE FUTURE - найбільша міжнародна майданчик в Європі для презентації енергетичного потенціалу України в загальноєвропейській системі енергетичної безпеки. з кожним роком до руху приєднується все більше європейських політиків і громадських діячів. Тому і надалі Burisma Group буде з The Prince Albert II of Monaco Foundation ра звівать цю дискусійну площадку", - заявила на Форумі незалежний директор Burisma Group Карина Злочевська.

 

Українську урядову делегацію на Форум очолив віце-прем'єр України Володимир Кістіон. Верховну Раду на Форумі представляла голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості - Наталія Бойко, заступник міністра з питань європейської інтеграції. Також з української сторони участь у Форумі представники Посольства України у Франції, Кабінету міністрів України, міністерств і відомств.

Зараз ви читаєте новину «Україна стає частиною Європейської енергетичної стратегії - Кваснєвський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути