четвер, 26 липня 2018 12:23

Україна продасть 44 родовища газу на аукціоні

Україна продасть 44 родовища газу на аукціоні
Україна продасть родовища газу на електронному аукціоні. Фото gs.fm

В Україні підготували 44 родовища газу, загальні запаси яких складають 150 мільярдів кубометрів газу, для продажу через електронні аукціони.

"Сьогодні ми ухвалимо рішення про відкриття інформації про геодані, про проведення аукціонів. У нас уже підготовлено 44 земельні ділянки із запасами 150 мільярдів кубометоів газу, які потребують інвестицій та технологій", - заявив Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України, повідомляє "Громадське".

Раніше в компанії Укргазвидобування повідомляли про зупину Коломацького газового родовища через відсутність опублікованої постанови Кабміну, яка дозволить компанії отримати продовження дозволу на добування газу. Крім цього там зазначали, що можуть зупинити ще 38 газових родовищ.

Напередодні Нафтогаз повідомив, що у червні 2018 року планує розпочати закуповувати український газ у приватних газодобувних компаніях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина розпочала будівництво "Північного потоку-2"

Основна причина подорожчання автомобільного газу - збільшення вартості на російському ринку. До України паливо імпортується як безпосередньо з РФ, так і через Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Україна продасть 44 родовища газу на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути