середа, 29 березня 2017 16:48

Україна подає апеляцію в Лондон за "борг Януковича"

Україна подає апеляцію в Лондон за "борг Януковича"
Високий суд Лондона відкинув всі аргументи української сторони у позові Росії до України. Фото: lvivexpres.com

Високий суд Лондона відкинув всі аргументи української сторони у позові Росії до України щодо єврооблігацій на $3 млрд. Також зняв із РФ звинувачення в політичному тиску на Україну.

Про це йдеться в рішенні суду, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення російського суду про заочний арешт Яценюка - це навіть не помста - Леонід Ємець

Київ планує оскаржити рішення Високого суду Лондона. Є дозвіл на подачу апеляції.

"Ми з повагою ставимося до цього рішення. Але воно не враховує об'єктивні наявні факти економічної і військової агресії проти України та її народу, які Росія безперервно здійснює з 2013 року. Робить це, незважаючи на визнання міжнародною спільнотою незаконності таких дій", - написав у Facebook міністр фінансів Олександр Данилюк.

На прохання українських юристів суд погодився заморозити рішення до наступного засідання суду, яке відбудеться не раніше кінця квітня, уточнив міністр.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит у рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Позики були видані за допомогою викупу євробондів (єврооблігації у іноземній валюті. - Gazeta.ua) України на $3 млрд через Ірландську фондову біржу.

У жовтні 2015 року власники єврооблігацій України на загальну суму $14,36 млрд і 600 млн євро підтримали їхню реструктуризацію (комплекс заходів, проведених урядом України та комітетом кредиторів України, направлених на зменшення боргового тиску на економіку України та ризиків виникнення дефолту. - Gazeta.ua). Згоди не отримали лише за євробондами на $3 млрд із терміном погашення 20 грудня 2015 року, викуплених Росією на кошти Фонду національного добробуту в кінці 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна подає апеляцію в Лондон за "борг Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути