вівторок, 28 березня 2017 12:21

Рішення російського суду про заочний арешт Яценюка - це навіть не помста, - Леонід Ємець

Рішення російського суду про заочний арешт Яценюка - це навіть не помста, - Леонід Ємець
Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець каже, що "Народний фронт" ніколи не проголосує за закон про вибори на окупованих територіях або закон про амністію до того моменту, допоки там знаходяться російські війська та терористи зі зброєю

Рішення російського суду про заочний арешт лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка є реакцією Путіна на послідовну позицію "Народного фронту" із захисту національних інтересів України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, член постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів.

"Це навіть не помста. Це дуже чітка реакція Путіна на позицію "Народного фронту". НФ чітко заявив – причому зробив це рік тому, - що наша позиція залишиться незмінною щодо окупованих територій: ніяких законів про вибори там, ніяких перескакувань пунктів Мінських угод не буде. "Народний фронт" ніколи не проголосує за закон про вибори на окупованих територіях або закон про амністію до того моменту, допоки там знаходяться російські війська та терористи зі зброєю", - наголосив Ємець.

"Лише після того, як звільнять ці території і кордон повернеться під контроль України і там знаходитимуться наші правоохоронці, лише тоді можна говорити, що там можливо проводити якісь вибори", - додав народний депутат.

Як повідомив Леонід Ємець, на останньому засіданні юридичного комітету ПАРЄ, в якому він брав участь, якраз розглядалося питання щодо якості внесення "червоних карток" до Інтерполу і був зроблений висновок, що, "на жаль, іноді країни, які мають можливість і ближчі відносини з представництвом Інтерполу, зловживають цим питанням".

"Згадаймо хоча б абсолютно фейкову історію з Миколою Княжицьким (оголошення у міжнародний розшук за сфабрикованими звинуваченнями. – Ред.). Через якийсь час звинувачення зняли і вибачилися, але у той період (з'ясування обставин) є справді небезпека, бо відбувається сплеск – юридичний, медійний та інший на тему, що "ось злочинець, якого треба затримати". Зрозуміло, що це не сприяє дипломатичним стосункам і використовується як пропаганда", - наголосив парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Рішення російського суду про заочний арешт Яценюка - це навіть не помста, - Леонід Ємець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути