Ексклюзиви
пʼятниця, 25 серпня 2017 18:35

Україна подасть позов проти РФ у Світову організацію торгівлі

Україна подасть позов проти РФ у Світову організацію торгівлі

До кінця 2017 року Україна збирається подати позов проти Росії до Світової організації торгівлі.

Про це сьогодні повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська під час інавгураційного економічного форуму "Підтримка економічного розвитку України: співпраця між урядом України та діаспорою" Всесвітнього конгресу українців у Києві.

"Позов буде стосуватися тих товарних груп, де українська сторона має сильну доказову базу. І за тими товарними позиціями, де українські виробники готові надати конкретні факти. Це сільськогосподарська продукція. Щодо залізничного обладнання ми просуваємося, щоб отримати рішення СОТ до кінця цього року", - додала Наталія Микольська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС жорстко відреагували на нові антиросійські санкції США

Президент РФ Володимир Путін на початку липня 2016 року вніс зміни до указу від 1 січня 2016 року N1 "Про заходи щодо гарантування економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію республіки Казахстан через територію Російської Федерації". Згідно зі змінами, правила ввезення вантажів з території України через Росію поширюються не лише на Казахстан, а й на Киргизію.

Указ президента РФ від 1 січня 2016 встановлював, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються лише з території Білорусі.

У своїй скарзі до СОТ Україна оцінила скорочення експорту українських товарів на ринки країн Центральної, Середньої Азії та Кавказу в першому півріччі 2016 року через такі дії РФ у 35,1%, зокрема до Казахстану - на 45,5%.

Річні втрати експорту товарів до Казахстану та Киргизстану оцінюють в близько $ 400 млн

Зараз ви читаєте новину «Україна подасть позов проти РФ у Світову організацію торгівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути