Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 23:44

Україна отримає $8 млрд після впровадження нової програм МВФ

Україна отримає $8 млрд після впровадження нової програм МВФ
Програма МВФ дозволить врегулювати Україні дві основні проблеми. Фото: ЕРА

Нова програма від МВФ полегшить Україні доступ до фінансування обсягом $8 мільярдів, що дозволить утримувати достатньо стабільний курс гривні наступного року.

"Україна на тепер, ймовірно, отримає 2 мільярди доларів від МВФ, 2 мільярди доларів від ЄС та Світового банку, уряд України, ймовірно, розмістить єврооблігації ще на 2 мільярди доларів, також державні компанії, ймовірно, розмістять євробонди ще на 2 мільярди доларів, чи більше", - розповів аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

"Цього має бути достатньо, щоб Україна утримувала стабільний обмінний курс наступного року", - додав він.

Аналітик також підкреслив, що програма МВФ дозволить врегулювати дві основні проблеми, що викликали занепокоєння у спостерігачів - обмежені резерви НБУ та обмеженість бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчими роками Україна має повернути боргів на $5,5 млрд

Нова програма МВФ дозволить наростити валютні резерви центрального банку, обсяг яких зараз становить біля $16,6 мільярда, що, на думку аналітика, є "абсолютними мінімумом".

"Резерви зростуть до приблизно 25 мільярдів доларів. Цього буде достатньо на наступний рік для України, коли відбудуться вибори", - зауважив Аслунд.

19 жовтня Україна і МВФ домовилися про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by - $3,9 млрд. Вона замінить програму розширеного фінансування, яка завершується у березні 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $8 млрд після впровадження нової програм МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути