неділя, 02 липня 2017 21:10

Україна отримає 5 млн євро на одну з реформ

Україна отримає 5 млн євро на одну з реформ
Україна отримає грант ЄС до 5 млн. євро на трансформацію систем управління державними фінансами та реформу державного управління. Фото: medportal.ru

Україна отримає грант ЄС до 5 млн євро на трансформацію систем управління державними фінансами та реформу державного управління.

Угоду про це підписали з Європейським Союзом та Світовим банком, пише "УНІАН".

Як зазначила під час брифінгу після підписання документа директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, підписання угоди означає ще один крок для зміцнення партнерства України з ЄС і СБ.

"Сьогодні ми підписали угоду про надання технічної допомоги для підтримки системи управління державними ресурсами - реформи, яка триватиме кілька років", - сказала вона.

У свою чергу, глава Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі зазначив, що підписання угоди є черговим кроком зі зміцнення зв'язків України з ЄС в рамках підписаної Угоди про асоціацію, яка набуде чинності 1 вересня 2017 року.

"Два сектори, на яких ми зосередили наші зусилля - це реформа державного управління і реформа системи управління державними фінансами", - сказав він.

Пояснив, що грантова допомога виділятиметься через трастовий фонд, створений спільно зі Світовим банком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДніпроОДА залучила 320 млн грн інвестицій на будівництво біогазової електростанції

Присутній на брифінгу перший віце-прем'єр міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів наголосив, що підписання угоди є важливою подією в новітній історії України.

"Це підтвердження того, що уряд України після Революції гідності продовжує реформи, спрямовані на результат", - наголосив Кубів.

Також називав очікуваним результатом цих реформ поліпшення життя українців і ліквідацію корупційних схем.

Глава Нацагентства з питань державної служби Костянтин Ващенко пояснив, що в рамках підписаної угоди має бути реалізація закону про держслужбу, який набрав чинності більше року назад, спрямованого на побудову в Україні європейської моделі державного управління.

"Ми повністю міняємо систему, яка формувалася останні 25 років і залишалася пострадянською, як щодо управління людськими ресурсами в органах державної влади, так і в частині взаємодії органів влади між собою", - сказав він.

Згідно з матеріалами Світового банку, проект розрахований на 3 роки. Частина гранту в розмірі 3 млн євро буде спрямована на проекти Міністерства фінансів Нацагентства з питань державної служби з трансформації систем управління державними фінансами та людськими ресурсами в органах влади, 2 млн євро - на фінансування консультаційних послуг та аналітичну роботу Світового банку.

В Україні повністю зупинена виборча реформа. Про це заявив посол ЄС в Україні Хюґ Мінграреллі на Національному експертному форумі.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає 5 млн євро на одну з реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути