субота, 16 квітня 2022 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримала $924 млн гуманітарної допомоги від людей і компаній з усього світу

Україна отримала $924 млн гуманітарної допомоги від людей і компаній з усього світу
Україна отримала $924 млн гуманітарної допомоги. Фото: Офіс президента

Сума отриманої благодійної допомоги для України від громадян і корпорацій із різних куточків світу сягнула майже $924 млн.

Кошти продовжують надходити, розповів керівник Офіса президента Андрій Єрмак, звітуючи про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань.

"Найбільше коштів надійшло від благодійників із Великої Британії (47%), Нідерландів (майже 18%), Чехії (11%) та США (майже 8%). Гроші йдуть переважно на рахунки структур ООН та міжнародних гуманітарних організацій. А ті своєю чергою спрямовують їх на допомогу українським біженцям у різних країнах", - повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В банках України розміщені 200 млрд грн компаній із РФ та Білорусі - МВС

Єрмак додав, що у Великій Британії під проводом благодійної організації Disasters Emergency Committee зібрано понад 310 млн фунтів стерлінгів, свої внески зробили Королева Єлизавета ІІ, британський уряд, зірки кіно, театру та музики.

Крім того, голлівудська акторка Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях, та її чоловік актор Ештон Кутчер зібрали у США $35 млн і спрямували ці кошти логістичному стартапу Flexport та технологічній компанії Airbnb.

У Франції €8 млн зібрало місцеве телебачення завдяки благодійному концерту французьких зірок, а перша леді Французької Республіки Бріжит Макрон передала €1 млн.

Міжнародна кампанія Stand Up For Ukraine, в якій взяли участь світові знаменитості, зібрала мільярди доларів на підтримку біженців з України. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час фінального заходу кампанії у польській Варшаві оголосила, що для українських біженців зібрали понад $10 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала $924 млн гуманітарної допомоги від людей і компаній з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути