четвер, 01 березня 2012 15:47

Україна не така вже і захищена від кризи в єврозоні - експерт

Україна не така вже і захищена від кризи в єврозоні - експерт

У світлі кризи в єврозоні на майбутнє Україні можна дивитися з помірним оптимізмом.

Таку думку висловив керуючий партнер міжнародної аудиторсько-консалтингової компанії Володимир Вахт в ефірі Першого ділового каналу.

"Ми дуже сильно залежимо від зовнішніх факторів. Про це говорить негативний торговий баланс. Дуже залежні від попиту на ринках на нашу продукцію: на метал, добрива, продукцію сільського господарства. Є хороший потенціал, є можливості працювати, але залежність дуже істотна. Тривожний сигнал, який можна побачити зараз - непередбачуваність курсів валют", - сказав він.

За його словами, вирішення кризи в єврозоні не варто очікувати найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці заборгували за "комуналку" 12,7 мільярда гривень

"Це не на один рік. Те, що зроблено зараз - дали гроші і відстрочку - це заходи, які самі по собі не приведуть до дуже серйозних змін. А в єврозоні потрібно проводити серйозні структурні зміни. У першу чергу - урядовий банкір, який зможе безпосередньо допомагати контролювати дефіцит бюджету і регулювати ставку запозичень", - зазначив експерт.

Нагадаємо, 29 лютого уряд Греції схвалив новий план жорсткої економії бюджетних коштів.

Раніше, 21 лютого, міністри фінансів єврозони схвалили другу програму фінансової допомоги Греції обмягом 130 млрд євро - понад діючої програми на 110 млрд євро, затвердженої в травні 2010 року. Нові кредити укупі з обміном держоблігацій Греції, що належать приватному сектору, повинні допомогти країні скоротити державний борг до 120,5% від ВВП до 2020 року - в порівнянні з 165% ВВП на поточний момент.

Зараз ви читаєте новину «Україна не така вже і захищена від кризи в єврозоні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути