вівторок, 26 червня 2012 16:18

Україна не постачає бронетехніку до Ємену з 2005 року - джерело

Україна не постачає бронетехніку до Ємену з 2005 року - джерело
Україна зацікавлена ??в подальшому просуванні своїх озброєнь на Близькосхідний регіональний збройовий ринок. Фото: censor.net.ua

Україна зацікавлена ??в подальшому просуванні своїх озброєнь на Близькосхідний регіональний збройовий ринок, включаючи Ємен. Але постачання української бронетехніки в цю країну не здійснюються з 2005 року.

Про це повідомило джерело в збройових колах.

"Близькосхідний регіон, безумовно, входить до числа конкурентних регіональних збройових ринків, і Україна планує розширювати свою присутність в цьому регіоні. Ємен - один з наших партнерів на цьому ринку, і його інтереси в останні роки зосереджені на модернізації бойової авіатехніки: це L-39C і Міг-21", - зазначив співрозмовник.

Коментуючи повідомлення єменських і українських ЗМІ про неофіційний візит в Україну родичів екс-президента Ємену Алі Абдалли Салеха нібито у зв'язку зі зривом укладеного в 2011 році контракту на поставку до Ємену важких українських озброєнь, включаючи танки, співрозмовник зазначив, що Україна не постачає бронетехніку в Йемен з 2005 року.

"Україна не постачає бронетехніку до Ємену з 2005 року, що відображено в Регістрі звичайних озброєнь ООН: ще в 2004 році єменській стороні було поставлено 64 українських БМП-2. У наступні роки, що нескладно перевірити, Україна забезпечувала для Ємену поставки авіатехніки, її модернізацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще не здешевлювати житло, а збільшувати зарплати - експерт

"Не виключено, що повідомлення єменських ЗМІ, підхоплені в Україні, спиралися на неточну інформацію: на Близькосхідному збройовому ринку свої інтереси мають багато країн колишнього СРСР, скажімо, ті ж РФ, Білорусь, Казахстан. Єменські джерела могли помилитися", - пояснив співрозмовник.

У держкомпанії "Укрспецекспорт" дані повідомлення ЗМІ, а також перспективи поставок в Ємен українських важких озброєнь, включаючи танки, не коментують.

"Можу лише сказати, що ніяких візитів в Україну наших єменських партнерів, ні минулого, ні на поточного тижня не було, і не заплановано", - зазначив співрозмовник.

Згідно озвученим днями єменською Yemen Post з посиланням на джерела місцевого веб-сайту al-Ahali повідомленням, минулої неділі з неофіційним візитом в Україну прибув племінник екс-президента Ємену Алі Абдалли Салеха - Тарік Салех для проведення переговорів про зрив "через навігаційні причини" укладеного з Україною у 2011 році через посередника в уряді контракту на поставку до Ємену українських важких озброєнь, включаючи танки.

Зараз ви читаєте новину «Україна не постачає бронетехніку до Ємену з 2005 року - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути