четвер, 10 жовтня 2013 13:35

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Україна може повністю відмовитися від російського газу - Азаров

Україна може повністю відмовитися від російського газу - Азаров
Фото: ria.ru

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна в найближчі декілька років може повністю відмовитися від імпорту газу з Росії, якщо чинний газовий договір не буде переглянутий.

Про це він сказав в інтерв'ю російським ЗМІ.

"При такій ціні на газ ми скорочували і будемо скорочувати (споживання імпорту газу), а в перспективі, і це не порожні слова, Україна взагалі відмовиться від закупівель газу за такою ціною... ну найближчі десять років - це навіть багато. Я думаю, ми реалізуємо це завдання при таких темпах підвищення енергоефективності, скорочення обсягів споживання газу, переходу на альтернативні джерела, введення в експлуатацію своїх власних родовищ газу, збільшення видобутку газу, я думаю, набагато швидше", - сказав Азаров.

Також Азаров додав, що Україна готова доводити абсурдність чинного газового контракту між Нафтогазом і Газпромом у разі, якщо російський газовий холдинг подасть на Київ до суду за невиконання договору.

"Якщо Росія вважає, що ми чимось її (контракт) порушили, то нехай вона звертається до суду. І ось там ми будемо доводити, що цей контракт - нонсенс для міжнародного права, що він абсолютно абсурдний", - сказав Азаров. При цьому прем'єр зазначив, що контракт складений таким чином, що вийти з нього в односторонньому порядку Україна не може.

Зараз ви читаєте новину «Україна може повністю відмовитися від російського газу - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

199

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути