понеділок, 22 червня 2015 15:48

Україна купує вугілля з окупованих територій, про імпорт домовляються - Демчишин

Україна купує вугілля з окупованих територій, про імпорт домовляються - Демчишин
Фото: korupciya.com

Україна має закуповуватиме вугілля антрацитної марки з Росії, Південно-Африканської Республіки та Луганської області.

Про це повідомив під час брифінгу міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає "РБК-Україна".

"Марка А, якої немає, частина буде з того самого ПАР, скажімо, морські поставки, частина буде все-таки з Росії поставлятися, частина з Луганської області", - повідомив міністр.

За його словами, Україні необхідно близько 4 млн тонн антрацитового вугілля. Таку кількість вугілля, зазначив Демчишин, необхідно везти з усіх можливих напрямків.

"На даний момент потік із зони АТО був досить активним. Поки що я знаю лише про переговори зовнішніх поставок", - уточнив міністр.

Демчишин розраховує на виділення 2 млрд грн на закупівлю вугілля. Передбачувана вартість з поставкою становитиме близько 80 дол., зазначив він.

"Тих марок вугілля, які необхідні для українських станцій антрацитових, майже немає в Австралії, вони в обмежених кількостях у В'єтнамі, вони є в ПАР, і вони є в США",- сказав міністр.

Нагадаємо, що Україна закуповує антрацитне вугілля на підприємствах з окупованих територій Донбасу. За словами Демчишина, постачають вугілля підприємства, які перереєструвалися на підконтрольній Україні території як юридичні особи. Розрахунки здійснюють в українській банківській системі.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна купує вугілля з окупованих територій, про імпорт домовляються - Демчишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути