четвер, 12 травня 2011 19:18

Україна буде виробляти інвалідні візки на експорт

Україна буде виробляти інвалідні візки на експорт

Українські підприємства готуються виробляти інвалідні візки на експорт.

Про це повідомив Сергій Тігіпко, віце-прем'єр, міністр соціальної політики України.

"На інвалідні візки є великий попит з боку західних країн. Через три місяці на протезному заводі у Львові запустять виробництво візків за німецькою технологією. Їх продаватимуть не тільки на внутрішньому ринку, але і на зовнішньому. Німеччина готова закупити 15-16 тисяч візків. Наші заводи не завантажені, тому ми розглядаємо варіанти продажу візків за кордон", - розповів віце-прем'єр.

У відповідь на прохання представників Харківської обласної адміністрації Тігіпко пообіцяв, що одну із заявок на виробництво зможе отримати завод у Харкові.

Крім того, віце-прем'єр повідомив про нові правила отримання інвалідних візків. Щоб отримати візок - потрібно буде заповнити спеціальну анкету.

"У сфері забезпечення інвалідів засобами пересування потрібна революція. До 2015 року потреба у візках буде покрита повністю, - говорить Тігіпко. - Разом з громадськими організаціями ми склали анкету. Її найближчим часом потрібно буде заповнити людям, які хочуть отримати інвалідний візок. Люди вкажуть, візок якого типу їм потрібний. Це дозволить дізнатися реальні потреби та провести адекватний тендер".

За словами Тігіпка, в майбутньому кожен інвалід отримає ваучер, за який зможе самостійно купити потрібний візок. Проте в 2011 році провести зміни не вдасться - противляться громадські організації. Вони бояться, що скасування черг на візки залишить без засобів пересування людей, які і сьогодні чекають на них по 4-5 років.

Раніше повідомлялось, Україна збільшила експорт картоплі у 62 рази.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде виробляти інвалідні візки на експорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути