вівторок, 17 квітня 2018 14:36

Українці зможуть перевірити пенсію онлайн

Українці зможуть перевірити пенсію онлайн
Пенсійний фонд працює над тим, щоб всі види послуг можна було отримувати дистанційно. Фото: "Вікна"

В Україні запрацює додаток, де пенсіонери зможуть відстежувати свої пенсії в режимі онлайн.

Сьогодні Пенсійний фонд отримав від Агентства США з міжнародного розвитку серверну систему Oracle вартістю мільйон доларів. Нове обладнання працюватиме з травня. Це підвищить захист даних 42 млн українців, інформація про виплати і стаж яких зберігається в Пенсійному фонді, пише "Сегодня".

"Пенсійна реформа - це не просто зміна формули нарахування пенсій, а й поліпшення якості обслуговування людей. Завдяки новому обладнанню, вже не треба бігати до інспектора, з'ясовувати, скільки у вас стажу і яка буде пенсія. В об'єднаній системі можна зайти у свій кабінет, подивитися всі дані і навіть змоделювати майбутню пенсію", - каже віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пообіцяли чергове зростання пенсій

Пенсійний фонд працює над тим, щоб всі види послуг можна було отримувати дистанційно. Дві послуги планується запустити вже в найближчі 1,5-2 місяці.

"Це SMS-інформування про розмір пенсії та її перерахунок. Якщо людина бажає, тоді отримуватиме такі повідомлення. Також найближчим часом запустимо дистанційне отримання довідок про розмір пенсії, розмір сплачених внесків", - наголосив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний.

Нова система дозволить прискорити процес оформлення пенсій.

"При старій системі процес оформлення пенсії займав в середньому 10 днів. Ми хочемо скоротити процес до 15 хвилин. Також завдяки електронній системі буде досягнута прозорість пенсійних виплат - держава не платитиме пенсії "мертвим душам"", - додав голова ПФ.

Міністерство соцполітики планує у 2019 році перерахувати всі пенсії за формулою 50% зростання інфляції і 50% зростання заробітної плати. Крім того, обговорюється питання, щоб вартість стажу для громадян, які вийшли на пенсію до 2000 року, відрізнялася.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть перевірити пенсію онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути