Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 14:15

Українці розповіли, чому працюють неофіційно

Українці розповіли, чому працюють неофіційно
Низька оплата праці і монотонна робота - головні причини звільнень українців. Крім того, велике значення має бажання отримувати соціальну допомогу і нелегальний заробіток. Фото: unian.net

В Україні центри зайнятості не можуть закрити вакансії великих виробництв. Водночас фіксують постійний потік кадрів.

Центри зайнятості у Львівській області не здатні задовольнити потреби іноземних інвесторів у кадрах. Попри це у Львівській області зареєстровано понад 13,8 тис. безробітних, пише finance.ua.

Державна служба зайнятості прогнозує у 2018 році погіршення ситуації з робочими кадрами у Дніпропетровській і Харківській областях.

"Люди влаштовуються на роботу і через деякий час звільняються. На їхнє місце приходять інші і все повторюється знову. В Україні не бракує робочих рук, проблема у постійному потоці кадрів", - каже Олег Рісний, керівник Львівського центру зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила в десятку найгірших країн для комфортної пенсії

Низька оплата праці і монотонна робота - головні причини звільнень українців. Крім цього, колишні співробітники іноземних підприємств говорять про суворі умови праці без можливості відпочинку. Так, щомісяця вони отримували 5-6 тис. грн, які можна заробити у невеликих компаніях з демократичнішими умовами праці.

"Неабияке значення має бажання українців отримувати соціальну допомогу і нелегальний заробіток. Виявити нелегальних працівників чи нелегальний бізнес дуже складно. Вихід із ситуації один – підвищення заробітних плат до рівня 12-14 тисяч гривень, які пропонують нелегальні виробництва", - підсумував Олег Рісний.

З 1 січня 2018 року мінімальна зарплата українців з 3200 грн зросла до 3723 грн. У другій половині поточного року мінімалка може збільшитися до 4100 грн у місяць. У Кабміні повідомили, що виплати зростуть за умови економічного зростання України.

Зараз ви читаєте новину «Українці розповіли, чому працюють неофіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути