понеділок, 26 грудня 2011 22:00

Українці на новорічні свята викинуть на смітник 470 млн грн

Українці на новорічні свята викинуть на смітник 470 млн грн

До 12% продуктів, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не використовується і псується, повідомляє агентство AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

У грошовому еквіваленті стандартна сім'я з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає зі святкового столу 90 грн. У результаті витрата по міському населенню України складає близько 470 млн грн, говориться в повідомленні асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Новий рік астрологи не радять їсти м'ясо і пити горілку

За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тараса Гагалюка, в ході опитування 54% респондентів вказали, що під час свят псується до 5% закуплених ними продуктів.

"Таким чином, по цій групі під час свят до смітника викидається кількість продукції еквівалентна 850 т ковбаси "Московської" або 2,5 тис. т свинячого ошийка, або ж 4 тис. л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це - еквівалент 300 т червоної ікри або 3,5 тис. т твердого сиру, або ж 4 тис. т масла", - стверджує Гагалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти через інтернет купувати вигідніше, ніж у супермаркетах

Як наголошується в повідомленні, такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання.

У той же час, згідно з даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно в світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це - близько 1 / 3 продукції, призначеної для споживання людьми.

Зараз ви читаєте новину «Українці на новорічні свята викинуть на смітник 470 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути