До 12% продуктів, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не використовується і псується, повідомляє агентство AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).
У грошовому еквіваленті стандартна сім'я з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає зі святкового столу 90 грн. У результаті витрата по міському населенню України складає близько 470 млн грн, говориться в повідомленні асоціації.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Новий рік астрологи не радять їсти м'ясо і пити горілку
За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тараса Гагалюка, в ході опитування 54% респондентів вказали, що під час свят псується до 5% закуплених ними продуктів.
"Таким чином, по цій групі під час свят до смітника викидається кількість продукції еквівалентна 850 т ковбаси "Московської" або 2,5 тис. т свинячого ошийка, або ж 4 тис. л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це - еквівалент 300 т червоної ікри або 3,5 тис. т твердого сиру, або ж 4 тис. т масла", - стверджує Гагалюк.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти через інтернет купувати вигідніше, ніж у супермаркетах
Як наголошується в повідомленні, такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання.
У той же час, згідно з даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно в світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це - близько 1 / 3 продукції, призначеної для споживання людьми.
Коментарі
46