четвер, 24 травня 2018 11:07

Україна ввійшла до десятки країн з найбільшими витратами

Україна ввійшла до десятки країн світу, які найбільше витрачають на продукти.

"За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до десятки країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти. Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь — до п'ятірки. Українці 2016-го витратили 38% від усіх доходів на продукти. 8,1% на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Автор: facebook
  Найбільше на продукти витрачають нігерійці. Найменше - американці. Українці входять до десятки країн з найбільшими витратами на продукти.
Найбільше на продукти витрачають нігерійці. Найменше - американці. Українці входять до десятки країн з найбільшими витратами на продукти.

За результатами дослідження американці найменше витрачають на продукти та шкідливі звички. За 2016 рік вони витратили 6,3% доходів на харчування та 2% на алкоголь і сигарети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сало та свинина знову дорожчають

"У Європі найменші витрати у британців – лише 8,1% на продукти та 3,8% на віскі та сигарети. Останнє місце за дослідженнями в Нігерії, громадяни якої на все це витрачають майже 60%. Поляки витрачають на харчування 16,5% та 6,2% на шкідливі звички. Китайці - 22,5% і 2,3%, відповідно. У Єгипті 36,7% доходів витрачається на їжу та 4,5% на тютюн. Одна знана людина в Україні сказала, що більше українців люблять їсти та пити лише нігерійці, кенійці та камерунці", - додав Дорошенко.

Однак за сукупними витратами сімей на погані звички українці входять до п'ятірки країн світу з найбільшими витратами. Попереду лише Естонія, Білорусь, Угорщини і Чехія.

В Україні з початку 2018 року ціна на тютюнові вироби зросла від 5 до 9%. У гривневому еквіваленті найбільше подорожчала пачка сигарет преміум-класу – на 2,8 грн. Сигарети медіум-класу додали в ціні 2,5 грн. Вітчизняних виробників - 1,2 грн. Ціна пачки сигарет без фільтра зросла на 1,6 грн.

Зараз ви читаєте новину «Україна ввійшла до десятки країн з найбільшими витратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути