середа, 23 травня 2018 14:37

Експерт розповів, як подорожчали цигарки

Експерт розповів, як подорожчали цигарки
Найбільше зросла ціна тютюнових виробів преміум-класу. Сигарети вітчизняних марок подорожчали менше. Фото: Еспресо.TV

В Україні з початку 2018 року ціна на тютюнові вироби зросла від 5 до 9%.

"У гривневому еквіваленті найбільше подорожчала пачка сигарет преміум-класу – на 2,8 гривень. У середньому коштує 34,9 гривень. Сигарети медіум-класу додали в ціні 2,5 гривні. За пачку в середньому просять 28,8 гривень. Сигарети вітчизняних марок подорожчали найменше – на 1,2 гривню. У середньому коштують 24,8 гривень. Ціна пачки сигарет без фільтру зросла на 1,6 гривню і коштує 21,9 гривню". - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Українці поступово стають палити менше. У разі прийняття антитютюнового законодавства споживання тютюну скоротиться ще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому недолік заборони нічної торгівлі алкоголем

"Також з початку поточного року на 0,6-4 відсотки подорожчав алкоголь. Вітчизняне столове вино ємкістю 0,75 літра за перші чотири місяці зросло в ціні на 90 копійок. Його середня вартість – 59,3 гривень. Пляшка вітчизняного пива 0,5 літра подорожчала на 60 копійок. У середньому коштує 14,2 гривень. Українська горілка 0,5 літра додала 50 копійок. Має середній цінник 81,8 гривню", - додав Дорошенко.

За його словами, Україна вже підняла акцизи на сухе вино та пиво до рівня мінімальної ставки ЄС. Акцизи горілки, інших міцних напоїв, кріплених та ігристих вин уряд планує підняти наступного року.

За останні 9 років вартість пачки сигарет в Україні зросла в 20 разів. Загальний обсяг ринку сигарет за 2017 рік знизився на 8,2%, порівняно з 2016 роком, - до 67,1 млрд штук, в основному у зв'язку з підвищенням цін і поширенням незаконної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як подорожчали цигарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути