пʼятниця, 12 липня 2013 14:05

Україна немає контраргументів на претензії СОТ - експерт

Україна немає контраргументів на претензії СОТ - експерт
Фото: comments.ua

Україна не має вагомих аргументів для відстоювання у Світовій організації торгівлі (СОТ) свого рішення запровадити спецмита на автомобілі іноземного виробництва.

Таку думку висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Шевляков у ефірі Першого ділового каналу.

"Позиція уряду України в цьому питанні не дуже твердо аргументована. Перш за все тому, що наші автовиробники насправді автовиробниками за правилами СОТ не є - вони є збирачами з імпортних компонентів. І говорити про необхідність їх захисту, за правилами СОТ, неможливо. Думаю, що саме на цьому буду грунтуватися позиція тих країн, які висловлюють претензії до України", - сказав Шевляков.

Крім того, запровадження Україною квот на коксівне вугілля він назвав протекціонізмом вітчизняного вуглепрому.

"Навіть не роблячи вигляд, що ми провели розслідування, розробили чітку аргументацію, уряд просто пішов на такий протекціоністський захід", - зазначив Шевляков.

Нагадаємо, Європейський Союз і США мають претензії до введеної Україною квоти на імпорт коксівного вугілля, а Японія - з приводу введених Києвом мит на імпорт автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Україна немає контраргументів на претензії СОТ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути