Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2021 15:19

Україна готується імпортувати електроенергію з Білорусі

Україна готується імпортувати електроенергію з Білорусі
Імпорт електроенергії не є елементом планового проходження опалювального сезону. Фото: pixabay.com

Закупівлю електроенергії із Білорусі можуть відновити з 1 листопада.

Офіційний конкурс на доступ до перетину ЛЕП між Україною та Білоруссю відбудеться 22 жовтня, передає "Економічна правда". Його проводитиме національний оператор електромереж Укренерго.

"Пропозиції компаній, які бажають викупити міждержавний перетин, прийматимуть із 22 до 24 жовтня. Публікація остаточних результатів аукціону запланована на 29 жовтня. Тобто за два дні до закінчення терміну політичного мораторію, встановленого на імпорт електроенергії з Білорусі", - ідеться в повідомленні.

Раніше джерело видання в Міненерго заявляло про плани відновлення імпорту білоруської електроенергії. Того ж дня у відомстві виступили з офіційною позицією, що для "планового проходження опалювального сезону в Міненерго питання комерційного імпорту з Росії та Білорусі не розглядають". Водночас імпорт електроенергії не є елементом планового проходження опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на нафту оновили історичний максимум

З 20 серпня скасували мораторій на відключення від комунальних послуг боржників. Виняток - регіони в червоній зоні. Раніше під час карантину й 30 днів після нього забороняли нараховувати пеню та штрафи, припиняти надавати комунальні послуги боржникам.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується імпортувати електроенергію з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути