Ексклюзиви
неділя, 09 квітня 2023 13:20

Угорщина виступає за жорсткий контроль експорту українського зерна: заява міністра

Угорщина виступає за жорсткий контроль експорту українського зерна: заява міністра
В Угорщині пропонують посилити контроль за експортом українського зерна. Фото: landlord.ua

В Угорщині пропонують посилити контроль за транзитними перевезеннями українського зерна по своїй території.

Там також ініціюють відновлення мита та кількісних обмежень на імпорт українських зернових та олійних культур. Про це заявив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, повідомляє пресслужба міністерства.

За його словами, слід переконатися, що зерно дійсно потрапляє у країни призначення, а не залишається у Центральній Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зернову угоду продовжили на 120 днів – Кубраков

Угорський міністр також пропонує відновити в Євросоюзі митні збори та кількісні обмеження на українське зерно. Він вважає, що такий крок необхідний для захисту інтересів європейських фермерів.

"Українське сільське господарство, що має повний безмитний статус, почало експортувати великі обсяги птиці, яєць та меду на європейський ринок, що витісняє угорську продукцію з традиційних ринків та знижує ціни реалізації для фермерів нижче рівня виробництва", – сказав Надь.

Він розповів, що для виправлення ситуації прем'єр-міністри Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії і президент Болгарії звернулися з листом до президента Європейської комісії. Просять негайно вжити заходів для вирішення "нестійкої ситуації", викликаної збільшенням імпорту зерна з України.

Україна призупиняє експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшника до Польщі. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський сказав про це під час спільного брифінгу з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Робертом Телусом.

Продаж зернових Польщі відбуватиметься лише у разі дозволу Варшави. Сторони домовилися ще про одну зустріч на початку літа.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина виступає за жорсткий контроль експорту українського зерна: заява міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути