Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2013 13:10

Угода про асоціацію з ЄС дорогу великим грошам в Україну не відкриє - економіст

Угода про асоціацію з ЄС дорогу великим грошам в Україну не відкриє - економіст
Фото: obozrevatel.ua

Не слід очікувати великих економічних зрушень після підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Про це Gazeta.ua заявив експерт агентства "МПП Консалтинг" Павло Мельник.

"Російський ринок, очевидно, буде закриватися від нас різноманітними бар'єрами. Поки Україна не буде у Митному союзі, вони дедалі все більше будуть лаштувати перепони для наших товарів. Російський ринок вже зараз захищає себе дуже добре", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія і Європа сперечаються за Україну — посол

Він зазначив, що на європейський ринок Україна спокійно вийти не може не тільки через штучні перешкоди, а й через невисоку якість товарів. І з врахуванням цієї якості, ціна на наші товари не сильно конкурентноздатна. Вона мала б бути нижчою. Таким чином, тільки політичні кроки ніяк не вплинуть на економічну ситуацію.

"Угода про асоціацію великим грошам дорогу в Україну не відкриє. Ризики по Україні досі вважаються дуже високими. Тому мало хто горить бажанням видавати кредити Україні. Крім МВФ особливо охочих немає. Та й сам фонд роздумує на цю тему. Приватний капітал сюди не хоче йти через високі політико-економічні ризики. Хто з інвесторів хотів - уже прийшов, спробував і пішов геть", - сказав Мельник.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію з ЄС дорогу великим грошам в Україну не відкриє - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути