неділя, 04 жовтня 2020 18:49

У Женеві встановили найвищу мінімальну зарплату в світі

У Женеві встановили найвищу мінімальну зарплату в світі
Женева – одне з найдорожчих для проживання місць у світі. Фото: Reuters

У швейцарському кантоні Женева мінімальна заробітна плата з 1 листопада 2020 року становитиме близько 23 франків (25 доларів) на годину.

Так, на референдумі, який відбувся 27 вересня, громадяни підтримали запровадження мінімальної погодинної оплати праці на рівні 23 швейцарських франків без врахування податків, що на 5 франків більше, ніж зараз. Про це повідомляє CNN.

Місцеві профспілки розраховують, що підвищення мінімалки дасть змогу "подолати бідність, сприяти соціальному згуртуванню і повазі до гідності людини".

Оскільки в Швейцарії стандартна тривалість робочого тижня - 42 години, то заробітна плата працівника з мінімалкою без вирахування податків може перевищувати 4000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни з найменшими та найбільшими зарплатами

У кантоні стверджують, що тепер у Женеві буде "найвища в світі мінімальна заробітна плата". Водночас Женева – одне з найдорожчих для проживання місць у світі.

Варто зазначити, що в Україні з 1 вересня мінімальна заробітна плата зросла з 4723 грн до 5000 грн на місяць. Тобто при 8-годинному робочому дні женевець з мінімалкою буде отримувати у день більше, ніж українець у місяць.

В Міністерстві фінансів України заявили, що схвалене Верховною Радою України підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень з 1 вересня 2020 року стимулюватиме зростання споживчого попиту і детінізацію зарплат.

Зараз ви читаєте новину «У Женеві встановили найвищу мінімальну зарплату в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути