Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2022 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У США прибули танкери з російською нафтою, попри санкції

У США прибули танкери з російською нафтою, попри санкції
У США доставили російську нафту. Фото: pixabay.com

До портів Нью-Йорка та Нью-Джерсі у США прибули танкери з нафтою з Росії, попри запроваджені санкції.

Трейдери намагаються приховати походження нафти, щоб забезпечити її постачання. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Танкери прибули у США через Суецький канал через Атлантичний океан з нафтопереробних заводів Індії. Ймовірно, саме так намагаються приховати походження нафти, щоб продовжити завозити її й надалі.

У березні США заборонили імпорт скрапленого природного газу, кам'яного вугілля, нафти й продуктів нафтопереробки з Росії. Однак обмеження можуть не діяти, якщо продукт має змішане походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія підтримала ембарго на російський газ у сьомому пакеті санкцій

Управління з контролю за іноземними активами США встановлює, що товар надходить з конкретної країни, якщо на 25% або більше складається з видобутої в ній сировини. Наразі невідомо, чи зробили виняток для нафти і нафтопродуктів. Зокрема, для дизельного палива та бензину.

Таким чином, трейдери теоретично можуть завозити енергоносії з РФ і надалі, якщо їх виготовили у не підсанкційній країні та переробили в дизель, гас, хімікати тощо.

Крім того, за даними трекерів, один з танкерів, що вирушив з індійського порту Сікка ще 21 квітня без вказання конкретного місця призначення, 22 травня прибув у Нью-Йорк.

Лідери Європейського Союзу погодилися запровадити часткову заборону на російську нафту. Санкції будуть включати тимчасовий виняток для трубопровідної нафти. ЄС заборонить закупівлю сирої нафти та нафтопродуктів з Росії, які доставляють морем.

Зараз ви читаєте новину «У США прибули танкери з російською нафтою, попри санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути