вівторок, 11 вересня 2018 14:02

У Росії заговорили про конфіскацію Липецької фабрики Рошен

У Росії заговорили про конфіскацію Липецької фабрики Рошен
Липецька фабрика Roshen може бути передана в розпорядження російського кондитерського об'єднання "Слов'янка". Фото: Дзеркало тижня

Законсервована Липецька фабрика Roshen, негласно може бути передана в розпорядження російського кондитерського об'єднання "Слов'янка" і почати виробництво її шоколадної продукції.

Про це повідомило російське видання "Версія".

Як повідомляється, про можливе захоплення фабрики з використанням адмінресурсу, заговорили після відмови Roshen продавати цей актив і заяви глави корпорації В'ячеслава Москалевського, про те, що він швидше дозволить Липецькій фабриці згнити, ніж віддасть її дешевше 200 млн доларів.

"На місцевому рівні ведеться активне обговорення про те, щоб неформально передати її потужності в розпорядження кондитерському об'єднання "Слов'янка", у зв'язку з невирішеними фінансовими суперечками з місцевими фіскальними органами", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, перед закриттям Липецької фабрики, Басманний суд Москви неодноразово накладав і продовжував арешт російських активів Roshen через судові розгляди з фіскальними органами. Управління Федеральної податкової служби Липецької області вимагало від фабрики виплати понад 150 млн руб., донарахованих після податкової перевірки за 2014-2015 роки. Але оскільки Roshen відстоює правомірність своїх дій в судовому порядку, судова тяжба триває.

Силовий сценарій заволодіння фабрикою розглядався і раніше, правда, за участю так званої групи "Гута", а саме компанії "Об'єднані кондитери", що належить бізнесменові з кримінальним минулим Юрію Гущину. Цій компанії належать фабрики "Червоний жовтень", "Бабаївський" і "РотФронт".

Як повідомлялося, російське кондитерське об'єднання "Слов'янка" було головним претендентом на покупку Липецької фабрики, але так і не озвучило свою пропозицію керівництву Roshen.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заговорили про конфіскацію Липецької фабрики Рошен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути