Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2011 14:05

У рейтингу фінансових ринків Україна посіла 54-е місце серед 60 держав

У рейтингу фінансових ринків Україна посіла 54-е місце серед 60 держав

Міжнародна організація Всесвітній економічний форум (ВЕФ) помістила Україну на 54-е місце в рейтингу розвинених фінансових ринків світу, повідомляє BBC.

Усього в список потрапили 60 країн.

Перше місце в рейтингу вперше зайняв Гонконг, що обійшов цьому рейтингу США і Велику Британію. Згідно зі звітом ВЕФ, США опустилися на друге місце через побоювання, пов'язані з фінансовою стабільністю країни.

Сінгапур став четвертим, а першу десятку найрозвиненіших фінансових ринків закривають Австралія, Канада, Нідерланди, Японія, Швейцарія та Норвегія.

Росія в цьому списку посіла 39 місце, випередивши такі держави, як Мексика (номер 41), Туреччина (43), Угорщина (47), Аргентина (53). При цьому російський ринок, за оцінками ВЕФ, відстає від таких країн, як Китай (19), Ізраїль (26), Бразилія (30), Польща (33) і Панама (37).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нової влади бізнес-клімат в Україні погіршився - експерт

Коефіцієнт фінансової стійкості ВЕФ оцінює фінансові системи 60 країн. Рейтинг, який був вперше складений в 2008 році, враховує ефективність і обсяг банківської діяльності, а також інші фінансові послуги, сприятливість ведення бізнесу та фінансову стабільність.

Нагадаємо, у вересні ВЕФ помістив Україна в рейтингу конкурентоспроможності на 82 місце. Україна в цьому списку перебуває в оточенні таких країн, як Ботсвана (80), Тринідад і Тобаго (81), Намібія (83) і Гватемала (84).

На думку експертів ВЕФ, найбільшими проблемами в Україні є корупція, податкове регулювання, доступ до фінансування, неефективне державне управління, податкові ставки та інфляція.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу фінансових ринків Україна посіла 54-е місце серед 60 держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути