четвер, 14 травня 2020 16:15

У Нацбанку пояснили, куди підуть гроші МВФ

У Нацбанку пояснили, куди підуть гроші МВФ
Голова НБУ Яків Смолій каже, що Україна зможе отримати перший транш за новою програмою співпраці з фондом у кінці травня - на початку червня. Фото: Reuters

Співпраця з МВФ відкриває для України двері для отримання додаткового фінансування від Світового банку, Єврокомісії та урядів Японії і Канади, усі кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету.

Про це в інтерв'ю ВВС News Україна заявив голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, Україна зможе отримати перший транш за новою програмою співпраці з фондом у кінці травня - на початку червня, усі кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС похвалив Україну після ухвалення "антиколомойського" закону. Кажуть про фінансову допомогу

Смолій додав, що до кінця року МВФ може надати Україні до 3,5 млрд доларів. Загальна сума програми, яка триватиме 1,5 року, - близько 5 млрд доларів.

Голова Нацбанку підкреслив, що загальна сума позик від МВФ, які Україна може отримати у 2020-2021 роках і за програмою stand-by, і за програмою розширеного фінансування, що обговорювалася раніше, є однаковою.

"За попередньою домовленостю, усі суми, які ми обговорювали з МВФ та іншими донорами, будуть спрямовані до державного бюджету на покриття дефіциту", - додав він.

13 травня Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. "За" проголосували 270 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку пояснили, куди підуть гроші МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути