пʼятниця, 13 квітня 2012 20:02

У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки

У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки
Валерій Литвицький: Я не виключаю і високу вірогідність того, що відбудеться четвертий раунд пом'якшення монетарної політики. Фото: 2000.net.ua

Національний банк України (НБУ) може учетверте зменшити процентні ставки.

Про це у відеокоментарі заявив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький.

"Напередодні великих свят маємо добру новину. Відбулася широка нарада з монетарних питань, і у нас є підстави очікувати, що за результатами цієї наради правління може отримати рекомендації вдатися до чергової зміни процентних ставок. В цьому році ми вже тричі змінювали процентні ставки в сторону пом'якшення. Я не виключаю і високу вірогідність того, що відбудеться четвертий раунд пом'якшення монетарної політики", - сказав він.

За його словами, для цього є "фундаментальні підстави".

"Це добра новина, що інфляція у вимірі до грудня не має прецедентів, вона дуже низька. Більше того, ми у березні вступили, якщо можна так висловитися, у клуб країн, які мають супернизьку інфляцію, в річному вимірі вона становить 1,9%. Це стандарти розвинутих країн. Ми розуміємо, що це треба ще утримати", - зазначив Литвицький, додавши, що позитивні тенденції також спостерігають на валютному ринку.

Нагадаємо, НБУ у 2012 році тричі знижував процентні ставки. Востаннє - 23 березня, коли процентні ставки по кредитах "овернайт" під забезпечення державними цінними паперами і без забезпечення були знижені на 25 базисні пункти - до 8,50% і 10,50% відповідно.

 

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути