Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 10:55

У Мінсоцполітики відповіли, чи буде індексація пенсій 2023 року

У Мінсоцполітики відповіли, чи буде індексація пенсій 2023 року
2023 року пенсіонерам в Україні перерахують виплати попри війну. Фото: pixabay.com

2023 року пенсіонерам в Україні перерахують виплати попри війну.

У березні наступного року виплати збільшать з урахуванням розміру інфляції та динаміки зміни заробітних плат. Про це в ефірі телемарафону сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина працездатних переселенців не мають доходу – дослідження

Він наголосив, що після сектору безпеки й оборони другим важливим напрямом держбюджету–2023 стала соціальна сфера. На неї планують спрямувати понад 800 млрд грн.

"Щорічна індексація пенсій відбудеться. З 1 березня ми плануємо провести відповідну індексацію з урахуванням зростання інфляційних процесів. У проєкті бюджету на наступний рік видатки на це закладено", – розповів Музиченко.

Заступник міністра також відповів щодо підвищення прожиткового мінімуму. Музиченко сказав, що 2023-го його невеликими темпами переглянуть, але його зростання становить близько 5,4%.

В Україні 2023 року збільшиться вимога до стажу для отримання пенсій на 12 місяців. Переважна частина 60-річних змушена буде працювати до 63 і 65 років.

Наступного року для отримання пенсій вчасно треба мати щонайменше 30 років стажу. Такими є розрахунки Міністерства соціальної політики.

А 2028-го вийти на пенсію в 60 років зможуть лише 55% українців, ще 5% працюватиме до 65 років, а 40% – до 63. Загальний пенсійний вік залишився на рівні 60 років. Однак через прив'язку до стажу ця норма стосуватиметься не всіх.

Зараз ви читаєте новину «У Мінсоцполітики відповіли, чи буде індексація пенсій 2023 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути