пʼятниця, 21 травня 2021 11:33

У міністерстві розповіли, чи зменшиться розмір субсидії

Розмір субсидій в Україні не зменшуватимуть. Відбудеться лише коригування компенсацій відповідно до майнового стану громадян.

Автор: Олена Луценко
  Відбудеться коригування відповідно до майнового стану
Відбудеться коригування відповідно до майнового стану

"Розмір субсидій не зменшуватиметься. Власне, що таке субсидія - це різниця між розміром платіжки й доходами людей. За тими нормативами, які в них є. Саме по розмірах субсидій ніяких змін не відбудеться. Відбудеться коригування відповідно до майнового стану", - сказала міністерка соцполітики Марина Лазебна в коментарі РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українців немає грошей платити за комуналку

Кабмін під час засідання 19 травня вирішив провести автоматичне перепризначення субсидій на наступний опалювальний сезон для 2,5 млн домогосподарств. Ще приблизно 460 тис. подаватимуть декларації.

Розпочалося приймання документів на призначення житлових субсидій. З травня в Україні діють нові правила. Громадяни мають п'ять місяців до вересня включно, щоб подати документи. Міністерство соціальної політики затвердило нові бланки заяв і декларацій. 19 травня Кабмін вніс чергові зміни до схеми призначення субсидій.

Зараз ви читаєте новину «У міністерстві розповіли, чи зменшиться розмір субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути