Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2020 15:07

У міністерстві пояснили, як землі передаватимуть громадам

У міністерстві пояснили, як землі передаватимуть громадам
Зеленський підписав указ про передання сільськогосподарських земель громадам. Фото: pixabay.com

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко розповів, що фермери матимуть пільгові умови доступу до ринку.

Передання земель дастьгромадам змогу планувати бюджетні надходження від землекористування. За новим указом, органи місцевого самоврядування отримають понад 2 млн га земель, сказав Ігор Петрашко під час брифінгу в Чернігові.

"Мені дуже приємно брати участь у цій без перебільшення історичній події, яка стане символічним стартом переданя земель громадянам. Як щойно підписав президент указ, 26 жовтня поточного року всі новостворені громади без винятку отримають землю в комунальну власність та стануть справжніми господарями у своїх громадах з можливістю планувати бюджетні надходження від землекористування та ефективне їх використання задля підвищення добробуту своїх жителыв у громадах. Внаслідок переданя земельних ділянок органи місцевого самоврядування отримають понад 2 млн га земель, з яких 1 млн га - вільних земель", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість виборців голосуватимуть за кандидатів навмання - КВУ

Він також упевнений, що люди на місцях краще знають, як краще розпоряджатися земельними ресурсами і наповнювати місцеві бюджети.

"Ми вітаємо також історичне рішення щодо прийняття земельної реформи як Міністерство економіки, яке активно брало участь в ухваленні відповідного законопроєкту та реалізації відповідних супровідних кроків. Без сумніву, епопею з 1991 року із земельної реформи було цього року завершено. І громадяни, українці, отримали можливість користуватися і розпоряджатися вільно своєю землею. Також дуже важливо, що українські фермери, які вже працюють на землі, мають пільгові умови доступу до ринку. Фермери можуть викупити земельні ділянки, надані їм у постійне користування або довічне успадкування, володіння. Або можуть бути переоформлені в оренду з розстрочкою платежів на 10 років", - сказав Петрашко.

31 березня Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. 15 жовтня президент Володимир Зеленський на земельному форумі в Чернігівській області підписав указ про передання земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.

Зараз ви читаєте новину «У міністерстві пояснили, як землі передаватимуть громадам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути