середа, 11 листопада 2015 13:52

У Мінекономіки порахували, скільки Україна втратить від санкцій РФ

У Мінекономіки порахували, скільки Україна втратить від санкцій РФ
Фото: rusmonitor.com

Україна втратить близько 140-205 млн дол. через введення Росією з 1 січня 2016 року ембарго на імпорт українського продовольства.

Введення митних тарифів на українську продукцію призведе до зниження доходу від експорту ще на 167-239 млн дол., повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.

"Оскільки списки товарів за ембарго і митних тарифів по багатьох позиціях перетинаються, то скорочення експорту буде меншим, ніж суми цих показників", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Микольської, ще кілька років тому ці санкції були б відчутнішими для України, оскільки під них потрапив би більший обсяг експорту в РФ.

"Тепер же ситуація зовсім інша. З 2013 року і фактично до сьогодні в Росії діють технічні та інші бар'єри на нашу продукцію", – сказала вона.

Нагадаємо, що російські санкції проти України почнуть діяти з 1 січня 2016 року, коли набуде чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв раніше заявляв, що Україна не може бути одночасно в двох зонах вільної торгівлі з ЄС і СНД, тому торгові преференції в рамках співдружності повинні бути скасовані.

Читайте також: Російські санкції щодо України суперечать правилам СОТ

З 1 січня РФ скасує нульові митні ставки на продукцію з України, а також заборонить ввезення українського продовольства в РФ, оскільки Україна приєдналася до західних санкцій проти Москви.

Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко заявляв, що втрата російського ринку буде коштувати Україні всього 2% експорту.

Читайте також: Санкції проти України підвищать ціни в Росії

Торік експорт українських продуктів в РФ обвалився з 1,6 млрд дол. до 416,7 млн дол., сягнувши історичного мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономіки порахували, скільки Україна втратить від санкцій РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути