Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2015 12:15

Медведєв запевняє, що санкції проти України не суперечать правилам СОТ

Медведєв запевняє, що санкції проти України не суперечать правилам СОТ
Фото: zn.ua

Уряд Росії вважає, що санкції, які Москва планує запровадити стосовно України з набуттям чинності договору про Асоціацію з ЄС, відповідають нормам Світової організації торгівлі.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв у п'ятницю на засіданні Ради глав урядів СНД, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна і Молдова не можуть бути одночасно в двох зонах вільної торгівлі - з Євросоюзом та СНД.

"Труднощі для конструктивної роботи створюють рішення деяких наших партнерів, а саме: України та Молдови - ввести в дію угоди про Асоціацію з ЄС. Ми не раз говорили про те, що брати участь одночасно в двох зонах вільної торгівлі з ЄС та в рамках СНД - неможливо", - сказав Медведєв.

Це, за його словами, "створює загрозу реекспорту товарів з третіх (європейських) країн під виглядом українських та молдовських".

Тому, заявив Медведєв, Москва дасться до "захисних заходів".

"Щодо Молдови таке рішення Росія вже прийняла (з 1 вересня 2014 року). А з 1 січня 2016 року буде підвищено рівень митно-тарифного захисту щодо України. Для неї замість нульових ставок митних зборів почне діяти режим найбільшого сприяння", - сказав він.

"На Україну як країну, що приєдналася до антиросійським санкцій, у відповідь буде поширено дію наших економічних заходів... Все це робиться згідно з нормами СОТ та Угоди про зону вільної торгівлі СНД з повним дотриманням процедур", - додав російський прем'єр.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк раніше заявляв, що Київ готовий до введення РФ продуктового ембарго і завдасть удару у відповідь.

Слід зазначити, що за підсумками семи місяців цього року Росія не ввійшла навіть у десятку найбільших імпортерів української агропродукції.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв запевняє, що санкції проти України не суперечать правилам СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути