Ексклюзиви
вівторок, 09 травня 2023 18:32

У компанії Ferrexpo розповіли, як допомагають ветеранам

У компанії Ferrexpo розповіли, як допомагають ветеранам
Компанія Ferrexpo фінансує психологічну і фізичну реабілітацію ветеранів. Фото: Ferrexpo

Компанія Ferrexpo розширила програму підтримки ветеранів з числа працівників.

Компанія фінансує психологічну і фізичну реабілітацію працівників, які боронять Україну у лавах ЗСУ, заявили у Ferrexpo.

Із початку квітня дію програми підтримки ветеранів розширили з огляду на потреби демобілізованих, їхню соціальну адаптацію.

"Нині близько 700 працівників компанії виконують бойові завдання на різноманітних ділянках фронту. Станом на сьогодні з числа працівників Полтавського ГЗК демобілізовано п'ятьох осіб і трьох осіб, які служили за контрактом, з числа працівників Єристівського ГЗК ‒ дев'ятьох осіб. Наразі до робочого середовища компанії реінтегровано чотирьох із них", ‒ сказали у компанії.

Найбільша кількість мобілізованих працівників – це чоловіки віком у середньому 39 років. Близько 20% із них отримали важкі травми й потребують лікування в реабілітаційних центрах, 2% потребують протезування, сказала директорка з управління персоналом та побуту Ferrexpo Анна Адом.

"Наша програма передбачає комплексний підхід і спрямована на те, щоб максимально ефективно реінтегрувати ветеранів та ветеранок до повноцінного соціального та професійного життя. Вона дозволить мінімізувати кількість проблем, з якими стикаються демобілізовані працівники під час повернення до своїх робочих місць. Також програма допоможе зберегти стійкість компанії в умовах кадрового дефіциту", – розповіла Анна Адом.

Після закінчення служби у ЗСУ співробітники компанії отримають якісну психологічну, фізичну реабілітацію, всі необхідні особисті й професійні консультації, завили у Ferrexpo.

Також сказали про підтримку для членів їхніх родин.

"При поверненні на робоче місце для демобілізованих працівників будуть переглядатися та за потреби адаптуватися умови роботи для швидкої та ефективної реінтеграції в робоче середовище", – сказали.

Для демобілізованих працівників, які не можуть повернутися на попереднє робоче місце, передбачені програми з професійної перепідготовки ‒ їм запропонують нові робочі місця, на яких вони зароблятимуть не менше, ніж на попередніх, заявили в компанії.

"Персонал підприємств компанії пройде навчання основам взаємодії з людьми, які мають фізіологічні особливості та/або посттравматичний стресовий розлад, для створення здорового мікроклімату в структурних підрозділах", ‒ сказали у Ferrexpo.

"Надзвичайно важливо, що Ferrexpo дбає не лише про те, щоб у мобілізованих з числа працівників було все необхідне спорядження, а й турбується про підтримку вже демобілізованих з фронту. Передбачене все необхідне, щоб ветерани війни могли швидко повернутися до роботи в компанії після фізичної і психологічної реабілітації та соціальної адаптації", ‒ розповів працівник Ferrexpo Євгеній Богодіст, який демобілізувався і невдовзі розпочне проходити реабілітацію.

Зараз ви читаєте новину «У компанії Ferrexpo розповіли, як допомагають ветеранам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути