Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2021 16:15

У Канаді збиратимуть українські літаки

У Канаді збиратимуть українські літаки
Літак можна використовувати в особливо суворих умовах. Фото: ДП "Антонов"

У канадській провінції Квебек створили компанію "Антонов-Канада" для просування літаків ДП "Антонов" на міжнародних ринках.

Там планують організувати виробництво літаків моделі Ан-74ТК-200, повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Остаточне складання моделі організують на виробничих потужностях у Канаді та Україні. Зараз триває проєктування модифікацій, проєкт одразу готують за критеріями сертифікації Канадського авіаційного управління, що може пришвидшити цей процес у майбутньому", - ідеться в повідомленні.

Головним завданням компаній є організація співпраці й налагодження роботи конструкторського бюро з дослідження та розробляння, попередніх напрацювань і випробувань, на основі яких виготовляють модель. Літак Ан-74ТК-200 є найперспективнішим для реалізації цієї мети. Модель призначена для перевезення 52 пасажирів і вантажів до 10 т, а також змішаних пасажирських і вантажних перевезень на міжнародних повітряних маршрутах короткої чи середньої дальності.

Літак можна використовувати в особливо суворих умовах, що є його ринковою перевагою. Водночас він критично залежний від використання значної кількості російських деталей, які не відповідають сучасним вимогам. Це унеможливлює отримання сертифікації на європейських і американських ринках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збиратимуть легендарні американські вертольоти "Ірокез"

Міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського оголосив конкурс серед художників на кращий проєкт "Розфарбуй літак". Творчого оновлення вимагає літак АН-24 від конструкторського бюро "Антонов". До участі в конкурсі приймають ескізи літака, виконані на ватмані, акварельному або тонованому папері формату А4. Відправити їх необхідно у відсканованому вигляді у форматах png або jpeg до 1 серпня 2021 року. Призовий фонд - 25 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді збиратимуть українські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути