пʼятниця, 21 липня 2017 13:04

У Кабміні сказали, коли запровадять накопичувальну пенсійну систему

У Кабміні сказали, коли запровадять накопичувальну пенсійну систему
У 2021 році введуть другий накопичувальний рівень пенсійної системи. Фото: 2017rik.pp.ua

2021 року запровадять другий накопичувальний рівень пенсійної системи.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомила прес-служба відомства.

"Ми об'єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і я сподіваюся на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можна почати 2021 року", - цитує міністра прес-служба.

За словами Реви, саме 2021-го зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За прогнозами уряду, до того часу середня зарплата повинна зрости до 11 тис. грн, а за сприятливих умов - і більше. Завдяки зростанню зарплат в уряду будуть усі передумови для запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр розказав, де візьмуть гроші на осучаснення пенсій

Одразу після прийняття пенсійної реформи почнеться дискусія про запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи. Саме таке завдання поставив президент Петро Порошенко, сказав міністр. Дорожня карта - потрібно робити, коли і який законопроект слід приймати - буде створена у співпраці з експертами.

Рева вважає, що старт запровадження накопичувального рівня залежатиме від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені відповідні проблеми. Зокрема, йдеться про темпи детінізації економіки. Однозначно, що після зростання рівня заробітної плати в Україні, а це в планах і розрахунках уряду, збільшаться і відрахування до бюджету. Після цього можна буде запроваджувати накопичувальний рівень. Адже при високій зарплаті ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а значить, не буде і причин ухилятися від сплати обов'язкових внесків, упевнений міністр.

При цьому прес-служба зазначила, що в солідарній системі відрахування у всі необхідні фонди здійснює роботодавець; у накопичувальній - кожен платить за себе сам, зі своєї зарплати.

Як заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, провал пенсійної реформи в Україні буде мати серйозні наслідки для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні сказали, коли запровадять накопичувальну пенсійну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути