середа, 10 серпня 2022 05:41

У Кабміні порахували, скільки Україна отримає від експорту зерна цього року

У Кабміні порахували, скільки Україна отримає від експорту зерна цього року
Назвали суму, яку Україна планує отримати від експорту зерна. Фото: Кореспондент

Україна планує отримати від експорту зерна щонайменше $20 млрд доходу

"Зерновий коридор" вже працює в обидва боки, судна не тільки виходять з портів із зерном, в й повертаються за новими партіями. Українські порти можуть обслуговувати до 80 суден та відправляти 3-3,5 млн тонн зерна щомісяця, розповів міністр агрополітики Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми маємо десятки заявок від інших країн. І це є підтвердженням того, що власники суден і трейдери вірять, що під міжнародним патронатом буде виконана зернова угода", – сказав Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З українських портів вийдуть ще два судна: куди прямуватимуть

Попит на українську агропродукцію стимулюватиме виконання зернової угоди, і найближчими тижнями двосторонній режим зростатиме, вважає він

"Це позитивний сигнал для вирівнювання цін на внутрішньому ринку з умовою покриття собівартості, щоб фермери могли продовжувати операційну діяльність і з упевненістю дивитися в осінньо-польові роботи, які вже активно розпочнуться буквально за декілька тижнів", – додав Висоцький.

27 липня ​в Чорному морі відновили роботу порти Одеса, Чорноморськ й Південний. Це стало можливими завдяки підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна.

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту близько 9:15 1 серпня.

Уранці 8 серпня з порту "Південний" вийшло перше від 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує в Італію.

Судно об'єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке вирушило з порту "Чорноморськ" в Нідерланди. На борту обох суден – 60 тис. т агропродукції.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні порахували, скільки Україна отримає від експорту зерна цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути